2012-03-25

Den bästa doktorn

Så var det då dags för Grabbens återkommande läkarkontroll på Bup. Av olika anledningar har Bup haft svårt att behålla sina läkare så det har blivit ett antal nya bekantskaper under åren som gått.

Grabben, som inte gillar förändringar, blev inte direkt överförtjust när han fick veta att han ännu en gång skulle få en ny läkare. En ny person som skulle ställa massor av frågor som Grabben tycker är jobbiga. Dessutom har det ju varit en del prat här hemma om hur mycket tid han tillbringar framför datorn och hur obefintlig tid han lägger på andra aktiviteter. Eftersom detta är sånt som läkaren också brukar fråga om var Grabben mer nervös än vanligt.

Vi satt i väntrummet och 10 minuter försenad kom en man gåendes i korridoren och log vänligt när han närmade sig oss. Han riktade sig till Grabben, presenterade sig och bad om ursäkt för att han var försenad. Efter att han hälsat på mig och Mannen visade han oss vägen till hans rum.

Där inne började han med att förklara för Grabben att han förstod att det måste vara jobbigt att hela tiden behöva byta läkare. Han berättade att han läst igenom journalen och visste därför en hel del om Grabben men att han helst skulle vilja ställa några frågor för att få sig en bild av hur det är nu. Grabben hade varit tyst hela tiden och såg både misstänksam och besvärad ut på samma gång.

Läkaren Grabben vad han gillade att göra på fritiden, vilka intressen han har. Grabben svarade "Data" kort och gott. Då sa läkaren att han nog kunde gissa vilket typ av spel Grabben gillar mest. "Jag tror du är en Minecraft-kille!". Grabben sprack upp i ett leende då gissningen var mitt i prick. Så var isen bryten och när läkaren visade sig insatt i dataspelsvärlden och dessutom hade en egen son som var dataspelsfantast, ja då kände nog Grabben att den här läkaren var någon som kunde förstå honom till fullo.

Resten av läkarbesöket bestod av lättsamt prat och Grabben t o m skämtade. Jag har aldrig sett honom så avslappnad under att läkarbesök. Han hade också vuxit rejält sedan sist och det gör honom alltid stolt.

Vi fick tips av läkaren om att dagar då det väntar stora utmaningar för Grabben kunna ge honom lite extra medicin för att han ska hantera situationerna bättre.

När vi lämnade Bup gjorde vi det med ett leende. Vi var alla överens om att detta var den bästa läkaren hitills. Kan knappt tänka mig att det finns bättre läkare. Hoppas han blir kvar så vi får träffa honom fler gånger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar