2012-12-11

Sånt som hänt sedan sist

38 dagar. Ibland tar det extra lång tid att få till ett blogginlägg.

Livet har de senaste 38 dagarna inneburit en salig blandning av nya människor att lära känna, nya arbetsuppgifter att förstå sig på, alldeles för många födelsedagskalas att avklara och detta tillsammans med mina ständiga följeslagare Fru Fibro och Fru Adhd gör att jag tappat sugen.

Men herregud, livet är ju fullt av tappade sugar så det är väl bara att rycka upp sig och ta nya tag... Eller nåt...

Trött är jag i alla fall och jag vet inte riktigt varifrån jag ska få den extra energi jag behöver.

Trassel kämpar på med skolan som tröttar ut henne alldeles förskräckligt vissa dagar. Hon har fyllt 10 år alldeles nyligen och ett par av alla födelsedagskalas de senaste 38 dagarna har varit tillägnade henne. Hon har haft dramaredovisning i skolan och gjort stor succé. Hon är en liten teaterapa som lever upp när hon kliver in i komiska roller.

Grabben har jag inte sett så vansinnigt mycket av de senaste 38 dagarna. Men jag har hört honom desto mer så jag vet att han har hälsan i behåll. Den mesta delen av sin tid här hemma tillbringar han på sitt rum, framför datorn med lurarna på huvudet och kompisarna är med via Skype. Då tjoar han och skrattar minsann. När vi försöker få igång en konversation vid matbordet har han visst nästan slut på ordförrådet för det enda han svarar är "nä" eller "aa" och det gör han på max 5 frågor för sedan blir vi för jobbiga så då drar han sig tillbaka till rummet igen. Det gäller att ha lagt upp taktiken rätt så man hinner fråga de mest nödvändiga frågorna. Inget jäkla kallprat för då slösar man på chansen att få prata med honom. ;-)

Häromkvällen blev jag rätt less på att inte kunna föra ett vettigt samtal med honom. Jag tyckte dessutom att det var ett bra samtalsämne, nämligen julklappsönskningar. Grabben har knappt önskat sig någonting alls till julklapp detta år. Visserligen gör det inte oss något om han hellre vill ha pengar men då måste det vara helt klart med honom att han inte kan komma den 23:e och ha en lång lista på saker han önskar sig för då är det liksom försent.

Hur som helst så blev vi oense, jag och grabben om detta. Jag menar att han måste bestämma sig typ NU hur han vill ha det. Han tycker jag är skitjobbig som ställer sådana krav. Till slut drog han iväg upp till sitt rum (då hade jag förbrukat mina 5 frågor) och jag kände att jag var på väg att smälla av.

Trassel såg förskräckt på mig och frågade vad jag tänkte göra. Jag svarade att jag tänkte ta ett hett bad och antingen grina ögonen ur mig eller sjunga en jäkla massa julsånger där i badkaret för att på något vis bli av med ilskan.

"Får jag sjunga med dig?" frågade då den kloka lilla Trassel.

Så då gjorde vi det. Jag badade tokvarmt och Trassel satt på en stol bredvid och så sjöng vi oss igenom den stora tjocka boken med julsånger. :-)

Nu hoppas jag att det inte ska dröja lika länge till nästa inlägg men OM det ändå gör det så kan det bero på att jag är för upptagen med att bada och sjunga för än har jag inte fått någon klarhet i om det ska ligga klappar eller pengar under granen.